Υλικά για 4 άτομα:

  • • 1 κιλό πανσέτα Ελληνικού Μαύρου Χοίρου άκοπη
  • • 150 γρ. μέλι θυμαρίσιο
  • • 1 φιάλη μπύρα
  • • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • • 2 δαφνόφυλλα
  • • 10 κόκκους πιπέρι μαύρο
  • • 1/3 φλυτζ. Λάδι ελιάς
  • • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά ζάρια
  • • 1 κεσεδάκι μανιτάρια ολόκληρα
  • • Αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με το χυμό πορτοκάλι (να διαλυθεί το μέλι). Βάζουμε σ’ ένα ταψί την πανσέτα μας, περιχύνουμε με το διάλυμα του μελιού, συμπληρώνουμε με τη μπύρα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός τα μανιτάρια. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου για μια ώρα να μαριναριστούν. Έχουμε ανάψει τον φούρνο μας στους 180 ⁰C, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και αρχικά έχουμε τη νπανσέτα μας ανάποδα. Ψήνουμε περίπου 20’ και γυρίζουμε την πανσέτα με το λίπος προς τα πάνω. Ψήνουμε περίπου στ α35’ και κατά διαστήματα με ένα κουτάλι βρέχουμε το πάνω μέρος μρ το ζουμί από το ταψί. Βγάζουμε από τον φούρνο, βάζουμε την πανσέτα και τα υπόλοιπα υλικά σε μια πανσέτα κα αν η σάλτσα δεν είναι σαν σιρόπι τη βράζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι μέχρι να γίνει.

Σ.Σ. πολύ καλός μεζές για μπύρα και κρασί.