Φανταστική συνταγή που δοκιμάσαμε σε σπίτι αγαπημένων μας την προηγούμενη Κυριακή. Αποτελείται από 13 συστατικά και το κύριο συστατικό, το κρέας, μπορεί να είναι αγριογούρουνο ή άλλο κυνήγι, μοσχάρι ή κουνέλι.

Η συνταγή είναι του Κώστα Μ., εξαιρετικού μάγειρα, και εμείς δοκιμάσαμε την εκτέλεση του chef Makis …. με αγριογούρουνο 4 κιλών κυνηγημένο στο Μαίναλο.

Αξίζει να το δοκιμάσετε!!!

Υλικά

  • 1. Κρέας, 1 κιλό
  • 2. Μικρά Κρεμμυδάκια, 2 κιλά
  • 3. Ελαιόλαδο, 1 κούπα
  • 4. Σκόρδο, 7 σκελίδες
  • 5. Μπάχαρι, 12 κόκκοι
  • 6. Μαύρο Πιπέρι, 15 κόκκοι
  • 7. Αλάτι, 2 κ.γ.
  • 8. Γαρύφαλλα, 6 καρφάκια
  • 9.Κανέλλα, 1 ξυλαράκι
  • 10. Δάφνη, 4 φύλλα
  • 11. Πελτές, 1 κ.σ.
  • 12. Ξύδι, 1 ποτήρι του κρασιού
  • 13. Κόκκινο Κρασί, 1 ποτήρι του κρασιού

Εκτέλεση

1. Πλένουμε το κρέας και αν είναι αγριογούρουνο ή κυνήγι το μαρινάρουμε σε κόκκινο κρασί από το προηγούμενο βράδυ τοποθετώντας το σε κλειστό γυάλινο μπολ στο ψυγείο

2. Σοτάρουμε σταδιακά το κρέας στο ελαιόλαδο, το αφαιρούμε, και κατόπιν συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια


3. Σε καθαρή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε στον πάτο το κρέας σε μια στρώση


4. Από πάνω τοποθετούμε σε ένα τούλι δεμένα όλα τα μπαχαρικά και τη δάφνη και σε δεύτερη στρώση τοποθετούμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια.


5. Ρίχνουμε το ξύδι και τον πελτέ με το αλάτι διαλυμένα στο κρασί


6. Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ενδιάμεσα, σε τακτά χρονικά διαστήματα κουνάμε το σκεύος για να αναδευτεί το φαγητό.


TIPS :


  • Αν μαρινάρουμε το κυνήγι στο κρασί μαγειρεύουμε προσθέτοντας μόνο ξύδι ή το αντίθετο