Υλικά


Για το κότσι…

700 γρ Κότσι μαύρου χοίρου

30 γρ Ελαιόλαδο

100 γρ Καρότα

130 γρ Φινόκιο

110 γρ Σέλερι

80 γρ Τοματίνια

120 γρ Κρεμμύδι

1 Φύλλο δάφνης

180 γρ Μαυροδάφνη

30 γρ Βούτυρο

Αλάτι

Πιπέρι

Για τον πούρε…

500 γρ Πατάτες

60γρ Ανθόγαλα

60 γρ Γάλα

40 γρ Γραβιέρα

Αλάτι

Πιπέρι

Για τα κρεμμύδια…

200 γρ Κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες

Ξύσμα από 1 λεμόνι

30 γρ Ζάχαρη

10 γρ Μπαλσάμικο ξίδι

40 γρ Νερό

Για τα μανιτάρια…

100 γρ Μανιτάρια

200 γρ Ελαιόλαδο

80 γρ Μπαλσάμικο ξίδι

1 Σκελίδα σκόρδο

1 Κλαδάκι δενδρολίβανο

Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κότσι

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κότσι όταν πάρει χρώμα από όλες της πλευρές το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα λαχανικά, όταν μαλακώσουν βάζουμε το κότσι μέσα και σβήνουμε με την μαυροδάφνη προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι..

Τέλος βάζουμε νερό μέχρι να καλύψει τα 2/3απο το κρέας..

Σκεπάζουμε με καπάκι και τελειώνουμε στο φούρνο στους 160, μετά από περίπου 2,5 ώρες βγάζουμε την κατσαρόλα από το φούρνο αφαιρούμε τα λαχανικά και βράζουμε την σάλτσα μέχρι να δέσει…

Για των πουρέ

Βράζουμε της πατάτες σε αλατισμένο νερό όταν είναι έτυμες της βάζουμε σε ένα μπολ και της αφήνουμε για 20 λεπτά να εξατμιστεί η υγρασία, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και της πολτοποιούμαι…

Για τα μανιτάρια

Ζεσταίνουμε το λάδι χωρίς να κάψει, προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε μέσα στο λάδι μέχρι να κρυώσουν …

Για τα κρεμμύδια

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα προσθέτουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν..


Τη συνταγή έστειλε στο “e-mesara.gr” ο κ. Γιώργος Ψαρουδάκης που είναι από το Καστέλλι της Μεσαράς και ζει στο Ηράκλειο και εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες ως Executive Chef. Η συνταγή δημιουργήθηκε για τις ανάγκες φάρμας εκτροφής μιας σπάνιας Ελληνικής αρχέγονης φυλής μαύρου χοίρου…


Τον ευχαριστούμε!