Υλικά για 4 άτομα


1,000 με 1,200γρ Σπάλα μαύρου χοίρου με καρυκεύματα & τσάι Ολύμπου  


50γρ. Καπνιστή πανσέτα μαύρου χοίρου 


200γρ. Πατάτες
baby


1τεμ.  Κρεμμύδι μέτριο


1τεμ.  Σκελίδα σκόρδο


2τεμ.  Καρότα


1τεμ. Πιπεριά Φλωρίνης


3 Κλωνάρια σέλινο


20
ml. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο


50
ml. Κόκκινο κρασί


2κ/σ Μέλι


2 Κλωναράκια θυμάρι

3-4 Κλωναράκια τσάι Ολύμπου

Αλάτι, φρέσκο πιπέρι



Εκτέλεση


1. Πλένουμε τις πατάτες & τις βάζουμε στην γάστρα

2.Κόβουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και την πιπέρια Φλωρίνης σε κύβους

 

3. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί,

αλευρώνουμε ελαφρώς τα κομμάτια του μαύρου χοίρου και τα θωρακίζουμε


4. Βάζουμε τα κομμάτια του μαύρο χοίρου στη γάστρα

5. Βάζουμε στο τηγάνι που θωρακίσαμε τον μαύρο χοίρο τα λαχανικά, το θυμάρι, το τσάι, το σκόρδο και σοτάρουμε



Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε ½ λίτρο νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

 

6. Προσθέτουμε το μίγμα με τα λαχανικά στην γάστρα

 

7.Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα

 

8. Ψήνουμε στους 180c για 1,5 με 2 ώρες

 

9. Βγάζουμε το καπάκι και την λαδόκολλα, προσθέτουμε το μέλι από πάνω και αφήνουμε για 15 λεπτά στον φούρνο να πάρει χρώμα.

 

              Δερμίσης Δημήτρης

             Μέλος Chef’s Club Of Greece